петък, 25 март 2011 г.

Нова Година

Нова година е кулминация на коледните тържества и последен шанс на семейството за обединяване през изминалата година. Нова година и Коледа са любимите празници на децата, когато получаватт подаръците, за които са си мечтали и добрият старец им е донесъл за тяхното послушание. Новогодишната заря е многоцветна и се вижда в цял свят, а Новата година има две части - семейна, улична и с много прегръдки и пожелания за крепко здраве и много късмет през настъпващата Нова година.

Снегът е съпътстващ в много райони на страната ни и с това прави преживяването изключително, а Новата година с белотата си е безумна феерия от красота, обещания за ново позитивно начало. Храната е в изобилие и разнородна не само по вид и вкус, но и по предпочитания, защото българина видя различни страни и наложи различна кухня. Нова година дава шанс за нови идеи към украсата на новогодишната трапеза, изборът на алкохола, гостите или пък всяко ваше хрумване за весел и запомнящ се празник.

През 21 век Нова година е различна от 20 век и ни доказва, че традициите не са тези от предишни години и зрелищния ефект е на почит, че различията ни като материален и интелектуален статус са огромни. Нова година с традиционното право хоро и наздравицата за мирна и честита, все още ни кара да се целуваме и прегръщаме с непознати хора и да стоплим душите си.

Децата ни да бъдат целунати от най-различни по възраст и роднински връзки хора и да запомнят игрите, песните и веселието, да оставят за малко общуването чрез различните видове високотехнологични комуникациите и видят Човека до себе си, и да изразят Любовта към себе си и света. Нова година да е мирна и честита, успешна за страната ни, а вродената ни доброта, милосърдие и интилигентост да ни отворят очите и душите за по-добри дела в общото ни Бъдеще!! !

Няма коментари:

Публикуване на коментар