петък, 1 април 2011 г.

8 март

8-ми март е международен ден на жената и признание за нейната икономическа, политическа, социална и обществена значимост. Празникът е извоюван от жени социалистки в края на 18 век и началото на 19 век едновременно в Америка и Европа, а тези смели жени са доказали че жената не е придатък на мъжа, а самостоятелна личност, с която трабва да се съобразяват.

Днес празникът е част от културата на много народи по света и повод за мъжете да изразят искреното си уважение към майката, съпругата, колежката и не на последно място на жената дала всичко красиво, мирно и направила не един мъж щастлив с любовта си. Нашата страна е започнала честването му по-скоро като професионално мероприятие, но днес този празник е на цветята в женските ръце и напомняне на позабравени обещания и неизпълнени желания.

Празникът е позагубил от романтиката, но пък с годините се е утвърдил и доказал на света, че не само празници, свързани с вероизповедания могат да станат традиционни, но и такива влезли в историята с напредничави и чисто човешки взаимоотношения. Празникът 8- ми март е на тези достойни жени съчетали майчината ласка, управленския дух, икономическия просперитет на семейството и доказали на света че жената е важен фактор във всяка област.

Празнуването на този Празник започва от дома, преминава през работното място, създаване на много женски приятелства и отдаване почит на старите, а така също както всеки празник обилно полят с вино и нови надежди за хубави сърдечни трепети. Пожеланието ни е и тази година празникът да ви радва и да ви донесе семейно и обществено признание и да пребъде през вековете!!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар